Despre timp si asteptare

D3S_0031

Ma intreb cat la suta din viata unui artist se petrece de fapt in asteptare.

Noi, muzicienii, studiem si apoi acordam timp creierului pentru a crea sinapsele, legaturile neuronale. In timp el transforma studiul in obisnuinta, stiinta. Apoi petrecem ore nenumarate impreuna cu alti muzicieni si invatam despre groove, balans, timing, expresivitate, showmanship si cate si mai cate. Cernem toate experientele, bune sau rele, si fiecare trage propriile concluzii.

Si apoi reflectam la cele invatate si asteptam. Din nou. Sa vina momentul potrivit pentru a exprima muzica din interiorul nostru.

Mai tarziu concertam, aplicam toate cele invatate ca sa bucuram publicul, pentru box office si recunoastere. Si uite-asa apar asteptarile.

Pentru unii vine momentul imprimarii in studio. Concentrare maxima, energie, finante, toate investite la maxim, de data asta in rastimp destul de scurt. Si iarasi asteptam sa aiba loc mixajul si masteringul materialului. Iata-ma trecut recent de momentul contractului cu casa de discuri, partenerul de incredere caruia ii incredintam toata munca de cativa ani buni (pentru unii poate fi de-o viata).

Muncim ore-n sire la sala de repetitie si ajungem tarziu acasa cu zambetul pe buze, plini de implinire si convingere ca va vom transmite fragmente din sufletul nostru pe scena.

Si apoi iarasi facem ce stim mai bine: ne asezam linistiti si asteptam momentul ca materialul sa apara public. Si concertele. Toate in fata Mariei Sale, a publicului.

Ce multa incredere avem noi, artistii, in oameni! Si cata speranta!

Niste optimisti incurabili.

Si ce multa rabdare avem, intr-o perpetua asteptare!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s