In parc.

17546995_10154231775571751_8441349626897120971_o

Gura-casca in parc.

Un el si o ea pe la 30 de ani, corporatisti. Viu colorati, cu blugii rupti si tricourile fashionable, ochelarii aviator. Cu ochii in telefon, pe-o banca in parcul X. Ea arata ca tocmai iesita de la coafor. El abia iesit de la sala de fitness. Proaspeti. Intre ei sunt cheile multe, telecomanda masinii si o punga de snacks-uri. Zambesc satisfacuti dar din motive diferite, aprofundate atent in ecranul smart-phone-ului. Ea e pisi, el e macho. Absolut nicio reactie unul la celalalt, zero contact, conversatie, nicio combinatie. Cel putin 5 minute. Copila se joaca in fata lor, cuminte. Cu pamponul mare si rosu, si sosetutele cu dantela in sandale, ca pe vremea bunicii. Tropaie, doar-doar o aude careva.

Trecuti de 60 de ani, la plimbare, el mangaie copila cu pamponul ei rosu trecand pe langa banca de mai sus. Cocheti foc, asortati. Ea il asculta sorbind fiecare cuvant. El ii povesteste ca nu e normal sa coste atat calatoriile cu avionul si ca daca ar mai putea conduce, ar duce-o cu masina la munte in Austria. El i-a vazut inca de cand era copil. Si-apoi i-a aratat fotografiile, sunt magnifici, nu? O ia de dupa umeri si o intreaba daca n-ar vrea sa stea pe-o banca mai incolo, ca-l dor picioarele inca de dimineata de cand au mers impreuna la piata. Se asaza, ea il ia de mana si spune ca-si aminteste ca a vazut fotografiile si nu ar deranja-o sa mai zboare din nou, chiar daca au trecut vreo 15 ani de cand au mers ultima oara cu avionul. Se amuza, cu complicitate. Ii maseaza genunchiul. Nu e chiar asa scump. Si-apoi ce-or sa faca cu banii mai tarziu, copiii lor oricum n-au nevoie.

Un tip in floarea varstei canta la o chitara acustica. Cu o cutie plina de marunt in fata lui. Cine naiba mai are timp sa-l asculte si pe-asta?

1 thought on “In parc.

Leave a comment